Волейболните националки до19 години завърши с успех участието си в

...
Волейболните националки до19 години завърши с успех участието си в
Коментари Харесай

Националките до 19 г. завършиха с победа подготовката за световното

Волейболните националки до19 години приключи с триумф присъединяване си в интернационалния другарски шампионат, на който София и Българска федерация волейбол бе хазаин.

В третата си и последна среща в столичната зала " Христо Ботев " отборът ни се наложи над Южна Корея с 3:2 (23-25, 25-18, 18-25, 25-20, 16-14).

България отпътува за Шегед, където на 1 август започва Световното състезание. Шампионатът ще се организира в две страни – Хърватия и Унгария. Нашите девойки са в група с Група С дружно с тимовете на Италия, Бразилия, Тайланд, Перу и Канада.

Двубоят с Южна Корея бе оспорван, а състезателките и от двата тима хвърлиха доста сили и страсти в него, като по нищо не приличаше, че е другарски. Гостенките започнаха по-добре срещата и поведоха с 6-1. Българките на два пъти в тази част успяваха да стопят разлика и да изравнят (12-12 и 22-22), само че нито един път да поведат.

Във втората част девойките на Борислав Крачанов взеха корекция и не се затрудниха да изравнят в геймовете. Лошо започва идващият интервал, в който ни поведоха след 4 безответни точки и този задатък се задържа през множеството време, а най-после стана даже 7. Последва оспорван гейм, в който двата отбора се държаха близо един до различен, само че при 18-18 добра наша серия ни изведе напред и изравнихме още веднъж след 25-20.

Стигна се до тайбрек, в който падна огромна битка за всяка топка и в двете полета. Южна Корея можеше да затвори мача, повеждайки с 14-12, само че цялостна готовност от България докара до четири следващи точки и крайната победа.

Виктория Коева още веднъж бе най-резултатна с 19 точки, а 18 осъществя Ива Дудова. С 13 този път се регистрира Елена Коларова. Имахме доста неточности на начален удар (22), само че пък и доста точки вкарани от сервис – 22. По-слабо се представихме на обсада, където записахме 2 точки и 22 неточности, до момента в който противника имаше в този индикатор 14 точки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР