Волейболната легенда Любо Ганев, който е вицепрезидент на БФВолейбол, даде

...
Волейболната легенда Любо Ганев, който е вицепрезидент на БФВолейбол, даде
Коментари Харесай

Любо Ганев: Щом клубове твърдят, че са получавали заплахи, явно е така

Волейболната легенда Любо Ганев, който е вицепрезидент на БФВолейбол, даде изявление за БЛИЦ по горещите тематики. Както към този момент стана ясно, образуваният Инициативен комитет се разгласи за промени в ръководството на един от най-успешните ни спортове. С подписка се цели да бъде провокиран избирателен конгрес, а Ганев е спряган за заместител на инж. Данчо Лазаров. Така ли е в действителност и какво са си споделили двамата при последната им среща? Волейболната легенда направи разобличаване за диалога си с Лазаров, както и изясни, че е шокиран от отстраняването на Стефан Чолаков от БФВолейбол:

- Г-н Ганев, вие ли сте претендентът на Инициативния комитет. Анонсираха, че ще го разгласят на 27 ноември, за когато имат планувана конференция.
- Анонсираха, само че никой не ме е търсил. Не са ми се обаждали досега. Много от дълго време споделих какво би трябвало да се направи, с цел да бъда вероятно претендент за президентския пост в БФВолейбол. Засега нищо не се е трансформирало.

- Какво би трябвало да се случи, с цел да бъдете претендент за поста на инж. Данчо Лазаров?
- Засега това нещо не го мисля. Първо би трябвало да се срещна с клубовете, да беседвам с тях, да чуя мнението им, те също да чуят моето, да знам, че имам тяхната поддръжка, и чак тогава бих се кандидатирал. Няма смисъл да се натискаш за нещо, в случай че не те желаят.

- Разговаряте ли с инж. Данчо Лазаров за обстановката във волейболна ни? Кога за последно се видяхте и какво си казахте?
- За последно говорихме предходната седмица, след срещата при Красен Кралев. Казал съм му какво мисля по въпроса - какво ме е тормозило и от какво съм имал подозрения. Изразих мнение, че чакам да бъда отхвърлен от волейболната федерация на плануваното за 20 декември Общо заседание.

- Той опасява ли се от вас - че може да го свалите от власт?
- О, не, няма такова нещо. Обясни ми, че Общото заседание не е ориентирано против мен, каквито индикации имам. С интерес чакам да видя какво ще се случи на 20 декември.

- Ще се организира в Казанлък, ще присъствате ли?
- Надявам се. Ако ме поканят, ще бъда там. Мога да участвам единствено като член на Управителния съвет на БФВолейбол, знаете, че нямам клуб.

- Коментарът ви по отношение на изказванията на Инициативния комитет, че клубове са получавали закани от федерацията?
- Знам за хората във федерацията какво са говорили за мен по време на сбирките, другите неща не мога да разясня. Аз нямам личен клуб, а и сигурно не визират мен за заканите и притискането. От клубове са ми се обаждали, в това число президенти, да ми споделят какво е говорено по мой адрес. Щом настояват, че са получавали закани, очевидно е по този начин. Аз постоянно съм отворен за среща с ръководителите на клубовете, а и освен с тях. Винаги съм си давал мнението и ще продължа да го върша, казвайки какво би било положително да се направи за българския волейбол. Винаги съм помагал. С доста хора споделям вижданията и концепциите ми.

- Мениджърът на националния ни тим Стефан Чолаков разгласи, че изненадващо е отхвърлен от длъжността. Вие сте вицепрезидент на БФВолейбол, някой допита ли се до вас преди да го уволни?
- Преди два дни Стефчо ми се обади да ме пита дали знам нещо и за какво е отхвърлен. Това са вътрешни неща, решението не минава през Управителния съвет и аз даже не знаех. Неприятното ще бъде, в случай че в действителност е освободен поради това, че оказва помощ на Владо Николов в Левски (б.р. - президентът на " сините " и легенда на волейбола ни е част от Инициативния комитет). Чолаков към този момент повече от 4 години работи чудесно като тийм управител на националния тим, провежда пътуванията, настаняването в хотелите...

- Tвърди се, че инж. Данчо Лазаров го е махнал поради близостта му с Владимир Николов?
- Не мога да кажа, че Лазаров го е махнал, само че надали някой под него би отстранил Чолаков от федерация без знанието на президента на БФВолейбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР