Волейболната Бундеслига разработи концепция за възобновяване на тренировките и мачове

...
Волейболната Бундеслига разработи концепция за възобновяване на тренировките и мачове
Коментари Харесай

В Германия въвеждат редица правила за допускане на публика на волейбол

Волейболната Бундеслига създаде идея за обновяване на тренировките и мачове пред аудитория за идващия сезон. В нея са залегнали обезпечаване на оптимални условия за играчите, правила за допускане на фенове и най-хубавите ограничения за сигурност за всички, участващи в заниманията, които се възнамерява да стартират през септември или октомври. Очаква се окончателното решение на министрите и локалните управляващи.

Решението за допускане на фенове в залите би трябвало да бъде взето от клубовете в тясно съдействие със здравните управляващи. Това значи, че на всеки клуб би трябвало да бъде показан лист с ограниченията за сигурност и хигиена на трибуните, според от % на болест в обособените региони и инфраструктурата на залите. Ще бъде поправен броят на феновете, които ще могат да влизат в оборудванията за всеки мач.

Важна част от развиването на концепцията е тясната съгласуваност сред Бундеслигата и клубовете, посредством които да се създаде характерна за съответната локация идея с информация за регламентите за дистанцията сред почитателите, контактите сред тях и вентилацията на залата. От управителния орган акцентират, че концепцията не може да предложи 100% сигурност за всички, които вземат участие, и се чака отговора на държавното управление.

Малко по-рано бяха оповестени и датите за Суперкупата. За разлика от предходните сезони, когато финалните срещи както за мъже, по този начин и за дами се играха в един и същи ден, тази година събитието ще бъде в два дни. Финалът за дамите ще се организира на 27 септември, а мъжете ще играят на 11 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР