Волейболистките от женския национален отбор на България заемат 11-а позиция

...
Волейболистките от женския национален отбор на България заемат 11-а позиция
Коментари Харесай

България е пред световните шампионки и победителките във VNL през 2022 година

Волейболистките от женския народен тим на България заемат 11-а позиция след първата седмица на Лигата на нациите. Момичетата на Лоренцо Мичели бяха в група 2 в Нагоя (Япония), където срещнаха отборите на Хърватия, Доминикана, домакините и Германия.

" Лъвиците " записаха един триумф и три загуби, като имат в актива си 5 точки. Националките ни победиха Хърватия с 3:0 гейма, след което отстъпиха на доминиканките с 2:3 гейма. В идващите две срещи отборът ни загуби от Япония с 0:3 гейма и от Германия с 2:3 гейма.

Лидер е тимът на Полша, който завоюва и четирите си мача от първата седмица - с 11 точки. Втори е съставът на Китай със същия актив и баланс, само че по-лошо точково съответствие. Топ 3 приключват трикратните шампионки от Съединени американски щати, които имат 9 точки - от три петгеймови триумфа и един с 3:0 гейма. В последния си мач северноамериканките надвиха мъчно над Турция, спирайки победната серия на " полумесеците ". Волейболистките от южната ни съседка са четвърти с 10 точки (3 победи, 1 загуба).
 България изпусна мачбол и загуби трагично от Германия във VNL България изпусна мачбол и загуби трагично от Германия във VNL
Български националки са в челата на класациите след изиграването на дуелите от първата седмица на Волейболната Лига на нациите.
 Ивета Станчулова сменя Паскова, търсим противници за контроли Ивета Станчулова сменя Паскова, търсим противници за контроли
В идната седмица от конкуренцията (14-18 юни) България продължава присъединяване си във втория шампионат в Хонконг, където ще играе против първенеца Италия, Канада, Китай и Нидерландия.

От БФ по волейбол оповестиха, че Ивета Станчулова ще замине за Хонконг и ще се причисли към тима ни. Треньорът Лоренцо Мичели номинира състезателката на ЦСКА като заместител на Мирослава Паскова. Капитанката ни получи фрактура на крайници при успеха с 3:0 над Хърватия в Нагоя. Наставникът желае да провежда една или две контроли преди старта на конкуренцията. Мачовете би трябвало да са против тимове, които сходно на нашия остават в Далечния Изток и не се прибират вкъщи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР