Волейболистките на Марица приключиха с поражение участието си в Шампионската

...
Волейболистките на Марица приключиха с поражение участието си в Шампионската
Коментари Харесай

Лошо: Марица приключи с поражение в Шампионската лига

Волейболистките на Марица завършиха с проваляне присъединяване си в Шампионската лига. Българският отличник взе гейм при визитата си на съветския гранд Динамо (Казан) и въпреки всичко отстъпи с 1:3 (23:25, 25:21, 15:25, 6:25) след един час и 47 минути игра пред над 1500 фенове във волейболния център Санкт-Петербург в татарстанската столица. Така „ жълто-сините ” завършиха най-успешния до момента сезон в Шампионската лига за българския женски волейбол.

През по-голямата част от доста равностойния първи гейм Марица бе в ролята на догонващия тим, само че постоянно настигаше съперника в резултата. Седемте точки (включително три блокади), които Ирина Воронкова записа, обаче се оказаха решаващи за крайното 25:23 в интерес на Динамо.

Във втората част българките на два пъти съумяха да стопят закъснение от пет точки. След 15:20 те направиха серия от четири точки. Едно разиграване по-късно, коктейл от неточности на домакините и страхотни блокади на гостенките при сервиси на Силвия Андреева донесе шест следващи точки и триумф с 25:21 за Марица. „ Жълто-сините ” се бориха равностойно и при започване на третата част и даже водеха в резултата с 10:9. След това обаче Динамо наложи цялостно превъзходство с общо шест аса в гейма, в това число три от Воронкова. С директна точка от начален удар Анастасия Самойленко оформи крайното 25:15. В идващия гейм Марица рухна и не съумя да окаже никаква опозиция на именития си противник. Динамо се възползва и завърши мача с разгромно 25:6.

Топреализатор на мача стана Ирина Воронкова с 18 точки за победителките. Българската националка Елица Василева добави 15. Най-резултатна за българския отбор беше капитанката Радосвета Тенева с 12 точки.

Марица приключи историческото си първо присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига с една точка от шест изиграни срещи и остана на последното четвърто място в Група С. Със спечелването на Купа България през декември „ жълто-сините ” към този момент си осигуриха право на присъединяване в евротурнирите и през идващия сезон, а в случай че защитят и шампионската си купа идващия месец, те ще вземат участие в Шампионската лига за трети следващ път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР