Волейболистките на България взеха гейм на олимпийския шампион САЩ на

...
Волейболистките на България взеха гейм на олимпийския шампион САЩ на
Коментари Харесай

България взе гейм на олимпийския шампион САЩ, но допусна трета загуба на Световното по волейбол за жени

Волейболистките на България взеха гейм на олимпийския първенец Съединени американски щати на международното състезание в Полша и Нидерландия. Нашите играха безстрашно, бориха се, само че в последна сметка отстъпиха с 1:3 (14:25, 25:23, 11:25, 15:25) в третия си мач от група С в полския град Лодз.

С това отборът ни записа трета загуба в груповата фаза, като заема пета позиция с 1 извоювана точка. Отборът на Съединени американски щати се поздрави с трета победа и с 9 точки е лидер в този поток.

Стартов състав на България: Лора Китипова, Силвана Чаушева, Елица Атанасийевич, Марослава Паскова, Мира Тодорова, Нася Димитрова - Мила Пашкулева-либеро (Петя Баракова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Гергана Димитрова, Мария Кривошийска)

„ Лъвиците “ означиха добър старт. Нашите изненадаха американките и се опълчиха с цялостна мощ в началните минути. Играта бе точка за точка до 7:7. Съперникът излезе от първичното вцепенение и не разреши повече противопоставяне. Волейболистките на Карч Кирали се откъснаха с две точки 9:7. Нашите се пробваха да запазят темпото, само че доста лични неточности улесниха съперника да усили разликата, а в средата тя към този момент набъбна на 14:9. Американките демонстрираха класата си, като ни ломиха изцяло и затвориха гейма с разгромна преднина.

Вторият гейм бе превъзходен за отбора ни. България сподели, че има благоприятни условия, както и темперамент да се опълчи на всеки един прославен противник. Нашите заиграха на обороти. Съединени американски щати поведоха с 8:5, само че стопихме преднината и играта потегли равностойно. Българките бяха на много по-високо равнище и поддържаха единоборството до 18:18. Последва същинско експлоадиране. Два следващи аса на Мира Тодорова доведоха и до две точки преимущество 20:18. Усмивките се завърнаха, а настоението се повиши. Продължихме да натискаме, а след сполучлив блок България се откъсна с 22:19. Това провокира спиране за Карч Кирали. Загубен сервис спря стремежа ни. Разколебаните съпернички също сгрешиха и 23:20. След чудесно избавяне на либерото Мила Пашкулева, последва сполучливо отиграване на Мира Паскова и 24:20. Но настъпиха сложни моменти. Три поредни благоприятни условия за приключванена гейма бяха пропуснати. В сублимния миг при 23:24, Нася Димитрова бе безапелационна и след контра донесе победната точка за България. Резултатът бе подравнен 1:1.

За страдание продължение на този напредък нямаше. Класата на американките си сподели думата, съперникът не разреши повече изненади.

Тимът на Съединени американски щати се върна в нормалното си русло, а нашите се пречупиха. В четвъртата част, след равенството 4:4, нашите не съумяха да слагат повече противника напрегнат. Селекционерът Лоренцо Мичели прибягна до поредност от смени, само че и това не донесе смяна. Съперникът имаше цялостно превъзходство, прегази ни и завоюва гейма с розгромното 25:11.

Четвъртата част стартира стремително за американките 6:1. Пълното предимство бе явно, американките демонстрираха цялостния си потенциал и още веднъж завоюваха с разлика за крайното 3:1.

В петък (30 септември) " лъвиците " срещат Канада, в 17 ч.

В други мачове от групата Сърбия победи Германия с 3:0. А Канада съкруши Казахстан със същия резултат.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР