Волейболистите от националния отбор трябва да бъдат стимулирани да играят

...
Волейболистите от националния отбор трябва да бъдат стимулирани да играят
Коментари Харесай

Мартин Стоев призова за стимули за националите по волейбол

Волейболистите от националния тим би трябвало да бъдат подтиквани да играят за България. Това мнение изрази някогашният селекционер Мартин Стоев, който се завърна в клубното ни състезание като треньор на първенеца Нефтохимик. В изявление пред Нова телевизия той се върна към най-големите си триумфи отпред на националния отбор.

Мартин Стоев беше отпред на България в интервала 2006-2008 година и изведе отбора до бронзови медали на Световното състезание и Световната купа в Япония.

" При всяко едно едва показване се загатва моето име. Може би волейболните хора или почитатели се надяват да се върнат ония времена, свързвайки ги с мен. Проблемът не е в парите, тъй като парите, които се дават на италианеца или италианския щаб са доста по-големи. Лошото е, че на състезателите не се дават пари ", показа Мартин Стоев.

В последните години България записа най-слабите си резултати на международно и европейско състезание и ще пропусне трети следващ олимпийски шампионат.

" Тези по-опитните, които имат болежки, контузии, интервенции, които имат фамилии, не знам дали ще могат и кой ще може да ги стимулира да играят за националния тим. Имаме в Левски 3-4 медалисти от всички шампионати. Обаче те са на 20 години и не престават да играят за България, в едно не доста мощно състезание. Италианците, поляците - също са медалисти, само че техните волейболисти играят в по-силни шампионати ", добави експертът.

Мартин Стоев разяснява и назначението на Джанлоренцо Бленджини за селекционер на националния ни отбор.

" Тук той би трябвало да работи с това, което има. В Италия, той може да си купува каквото изиска. Доколкото четох, президентът на федерацията Любо Ганев чака европейска купа през 2026 година, в случай че има Европейско състезание в България. Значи да се надяваме да станем европейски първенци ", приключи Стоев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР