Волейболистите от националния отбор на България завършиха достойно участието си

...
Волейболистите от националния отбор на България завършиха достойно участието си
Коментари Харесай

Пламен Константинов: България все още има шанс за Париж 2024

Волейболистите от националния тим на България приключиха почтено присъединяване си на олимпийския квалификационен шампионат за Париж 2024 в Сиан (Китай).   

Възпитаниците на Пламен Константинов извоюваха сложна, само че влиятелна победа над Белгия с 3:2 (25:21, 23:25, 21:25, 25:22, 15:13) в последния си мач от Група С на волейболните квалификации за Париж 2024.

Българските волейболисти записаха победа №4 в Сиан, като с 3 загуби и 11 точки финишираха на 5-то място в крайното класиране.

Националите обаче може да съжаляват за пропуснатата опция да победят Аржентина и Канада и завоюват квота за присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024. “Направихме много положителни неща в Сиан. Малко ни трябваше, с цел да успеем да се класираме от този шампионат за присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024. Пропуснахме благоприятни условия, действителни благоприятни условия против Канада и Аржентина. Постигнахме положителни победи! Изкачихме се доста в международната класация, която в последна сметка е само значимата за класиране на Олимпиада.

В момента имаме 160 точки, а тимът на Сърбия, като е последният отбор, който все още би се класирал за Париж 2024 по рейтинг, има 253 точки. 93 точки разлика! Да, доста са. Не са малко, само че видяно от друга позиция е допустимо да бъдат и стопени. Ако играем мощно и с най-хубавите ни волейболисти във Волейболната лига на нациите (VNL 2024) не е невероятно да запишем съществени победи даже против мощни противници. Тези, които към този момент са се класирали за присъединяване в Париж 2024.

Те надали ще вземат участие във VNL с най-хубавите си волейболисти. Най-вероятно ще готвят главния си тим за Париж 2024, а във VNL ще разчитат да обиграват по-млади попълнения. Защо да не запишем много победи над такива тимове и други преди нас в международната класация, за което ще получим много точки за ранкинга?

Не е невероятно, даже е изпълнимо и тогава ще се изкачим още в международната класация. Да, Сърбия и Словения ще печелят, само че те няма да получават по толкоз доста точки. Повече олимпийски квалификации няма да има. Отборите ще се класират за Олимпийските игри в Париж 2024 единствено по рейтинг. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да се опитаме да го създадем ”, добави Пламен Константинов пред Sportal.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР