Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) си пуснаха мустаци, но не

...
Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) си пуснаха мустаци, но не
Коментари Харесай

Волейболистите на Нефтохимик си пуснаха мустаци заради кауза

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) си пуснаха мустаци, само че не тъй като са повлияни от някаква фешън наклонност.  Оказа се, че новата визия е поради идея.

Младият национал Георги Петров, който носи и капитанската лента на бургазлии, показа, че повода със съотборниците си да станат мустакати, е съпричастност към мъжете, страдащи от рак на простатата.

А по отношение на представянето в шампионата той сподели:

„ Очакванията към нас са по-големи. От Нефтохимик се желаят положителни резултати. “

Още на 17 години той влиза в мъжкия тим на Нефтохимик. Намира място и в селекцията на националния тим. Лично от някогашния селекционер на лъвовете Силвано Пранди той получил оферта да бъде част от френския Шомон. След един сезон във френския гранд той продължава с Кионе Падуа в италианската серия А, а след това офертата на  френския Поатие. По време на престоя си зад граница има опция да играе един до друг с доста огромни имена във волейбола.

„ Това е скъпо, тъй като, в случай че човек съумява да извлече най-хубавото от обстановката, може да види за какво тези хора имат такива огромни триумфи и да се стреми да взаимства занаята “, разяснява младият посрещач.

Най-обективният му критик и консултант се оказва неговият татко. Силната връзка сред татко и наследник личи от наличието на криминалиста в спортната зала по време на мачовете. Освен служител на реда, той е някогашен състезател, прецизира Георги Петров.

„ Мога да кажа, че съм много уравновесен човек, който управлява себе си, страстите си. В много обстановки това ми оказва помощ, само че в спорта не е най-полезното, тъй като хората желаят да съм по-експресивен, да изкарвам страстта от себе си “, признава той.

Съпругата му Татяна Ведерникова прибавя, че Георги доста мъчно може да бъде изваден от  равновесие.

„ Тя е съветски жител и с цел да пътува в страни в Европейски Съюз, трябваше да изкарваме виза, а аз играх в чужбина по време на пандемията от COVID-19. Тогава издаването на такива документи не беше по никакъв начин елементарно. Затова имаше интервали, когато бяхме разграничени “, сподели още младата вяра на българския народен тим.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР