Волейболистите на Хебър (Пазарджик) са на 1/4 финал в турнира

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) са на 1/4 финал в турнира
Коментари Харесай

Хебър загря за Купата с 3:0 срещу Добруджа

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) са на 1/4 край в шампионата за Купа България. Там се класираха след домашен триумф над Добруджа(Добрич) с 3:0 (25:21, 25:21, 29:27), в мач от 1/8-финалите, който се игра в спортна зала „ Васил Левски “.

Така на четвъртфиналите " тигрите " ще срещнат на първо време състава на Дунав (Русе), който на собствен ред през днешния ден в профил Ботев (Луковит) с 3:0 гейма. Финалната фаза на шампионата ще се организира в зала „ Младост “ в Бургас. Четвъртфиналите са планувани за 29 януари, полуфиналите за 30 януари, а разногласието за трофея ще се играе на 31 януари.

Тази вечер Хебър не позволи изненади против миналогодишният финалист за Купата и затвори мача в три гейма. Гостите се пробваха оптимално да окажат опозиция, само че против класата на първенците нямаха изключително огромни шансове, като само конспирация имаше в третата част.

Стартът на първия гейм бе равносилен, като конспирация имаше до равенството 17:17. След това Хебър се откъсна и наложи волята си. Във втората част домакините диктуваха напълно развоя.

В третата част добруджанци още веднъж се надигнаха и демонстрираха благоприятни условия, като вкараха конспирация. Добричлии поведоха с 24:22, само че изпуснаха два геймбола за продобиване на гейма. Хебър за следващ път сподели класата си в сложни моменти, като изравни при 24:24. В решителните моменти нервите на гостите не устояха, Хебър затвори гейма с 29:27 и записа крайното 3:0.

Реализатор за успеха на Хебър бе Якопо Масари с 18 точки (1 ас). Тодор Алексиев приключи с 12 точки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР