Волейболистът Розалин Пенчев, който днес навършва 29 години, даде интервю

...
Волейболистът Розалин Пенчев, който днес навършва 29 години, даде интервю
Коментари Харесай

Розалин Пенчев: Предложението от Нефтохимик дойде в правилния момент

Волейболистът Розалин Пенчев, който през днешния ден навършва 29 години, даде изявление пред клубния уебсайт на новия си отбор Нефтохимик 2010 Бургас.

Посрещачът се причисли към първенците през предходната седмица, откакто напусна раздирания от проблеми отбор на Хебър Пазарджик.

Пенчев показа, че за него е било от голяма важност да продължи да играе измежду българи и добави, че офертата от Нефтохимик 2010 е пристигнала в верния миг.

" От диалозите с Краси Георгиев, с който деляхме една стая в Хебър, се срещнах с метода и атмосферата на работа в Нефтохимик и да бъда още веднъж измежду българи и другари за мен бе от голяма важност. Да отпътува в чужбина бе най-логичното нещо, поради случилото се в Хебър, само че тогава пристигна предлагането от Нефтохимик в верния миг. На почитателите желая да пожелая също здраве, радостни празници и да участват на хубави дуели с прекрасен волейбол, а ние ще създадем всичко да ги поздравим с победи и, уповавам се, титли! ", съобщи посрещачът.

Бившият волейболен национал разяснява още и какво е настоящето равнище на българския волейбол спрямо това отпреди 10 години, когато той за последно игра в родното състезание като част от състава на Пирин Разлог.

" Българското състезание е във напредък от няколко години насам. Когато дебютирах в Разлог, имаше доста опитни волейболисти. Сега тимовете са доста по-млади. Може да се означи и, че има огромен брой задгранични състезатели, което приказва добре за упоритостите и организацията на всички клубове ", показа Пенчев.

Опитният волейболист описа малко повече и за своя престой в чужбина, където през последните години той обиколи редица страни като Полша, Турция, Италия, Аржентина, Бразилия, Русия, Катар, Франция, ОАЕ и Индонезия.

" Може би единствената страна, в която бях в действителност благополучен надалеч от вкъщи, бе Аржентина - извънредно мощен сезон за мен. Там и в Бразилия реализирах голям напредък в играта. А отвън залата бях заобиколен от доста татковци - хора, които се грижеха за мен като за собствен наследник ", приключи Розалин Пенчев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР