Волейболистът на Монтана Радослав Попов прекарва дните на обявеното извънредно

...
Волейболистът на Монтана Радослав Попов прекарва дните на обявеното извънредно
Коментари Харесай

Радослав Попов: Волейболът няма да ни избяга, здравето е по-важно

Волейболистът на Монтана Радослав Попов прекарва дните на оповестеното изключително състояние в страната вкъщи и измежду природата в родния Разлог. Въпреки, че упражнява физическа интензивност, посрещачът е на мнение, че тя не е задоволителна за поддържането на форма, до момента в който шампионата е спряно поради разпространяването на ковид. Не счита, и, че продължаването му е вярно предвид на обстановката.

Ето какво още сподели той пред BGvolleyball.com:
" Веднага след оповестяването на изключително състояние в страната и признатите спешни ограничения се прибрах в Разлог. В Монтана незабавно спряхме тренировки - затвориха се фитнеса и двете зали, в които упражняваме. Хотелът, в който се храним, също не работи. Повечето от съотборниците ми се прибраха у дома. Двамата чужденци остават в Монтана. След като всички мачове и тренировки са спрени, се пробвам да съблюдавам въведените ограничения от страната. "

" Последните дни употребявам основно за отмора. За поддържане на форма не може да се приказва. При някаква минимална опция, и то единствено за физическо натоварване измежду природата и навън, е мъчно да се резервира формата от сезона, която изисква най-много повторения в залата. Без фитнес и без зала няма по какъв начин да се резервира. Като цяло се нарушава целият темп, само че най-важно сега е да се опазим здрави и да не станем преносители на заболяването. Позволявам си да върша разходки и бягане в гората, и то тук-там, където нямам досег с хора. Сред природата е най-зареждащо ", съобщи Попов.

" Важно е, всичко, което е разпоредено като правила би трябвало да бъде спазвано. Виждате, че последните случаи на инфектирани са породени тъкмо от неспазването на разпоредбите - да не се пътува в регионите на болестта, да се заобикалят натрупвания с хора на едно място. Главно към това се придържам - нося маска като вървя до магазина или измежду хора, държа хигиена и дезинфекцирам предметите към мен ", разкрива още Ради.
" Не съм уверен, че продължение на шампионата е вярно при тази обстановка. Предстои да бъдат вземани много решения и сделки, въпреки всичко при такава конюнктура, освен федерацията и управлението на тимовете имат думата, само че и всички останали структури на ръководство на страната, както и самите играчи. Волейболът няма да ни избяга, здравето е по-важно. Виждате, какво се случва по света. Бъдете рационални и виновни ", прикани за край посрещачът.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР