Волейболен Марица се падна с руския вицешампион Динамо (Казан), полския

...
Волейболен Марица се падна с руския вицешампион Динамо (Казан), полския
Коментари Харесай

Волейболният "Марица" ще играе с руски, полски и сръбски съперници в Шампионската лига

Волейболен " Марица " се падна с съветския вицешампион " Динамо " (Казан), полския " Хемик " (Полице) и сръбския " Визура " (Рума) в групите на Шампионската лига за дами. Жребият може да бъде избран като допустим, защото българският отбор избегна най-високопоставените противници от Турция и Русия.

Дебютното присъединяване на " Марица " в Шампионската лига ще стартира сред 12 и 14 декември, а програмата ще бъде оповестена в допълнение. В един от мачовете си волейболистките ще се изправят против капитанката на националния ни тим Елица Василева, която играе за съветския " Динамо " (Казан).

Жребият извърши желанието на притежателя на " Марица " Илия Динков, който съобщи пред " Дневник ", че се надява тимът да има шанс с по-близки пътувания, с цел да няма огромни разноски.

Волейболистките на " Марица " сътвориха извънреден героизъм с класирането си за групите на Шампионската лига. Българският първенец преодоля квалификациите с огромна доза драматизъм, като и в двата кръга се стигна до изиграването на " златен гейм ".
These are the results of the Women`s Draw for the 2018 CEV Champions League. #CLVolleyWpic.twitter.com/imPCd0Ni9e
— CEV Champions League (@CEVolleyballCL) 17 November 2017
Във втория кръг от квалификациите те надделяха финландския " Виести ", а по-късно се оправиха с " Енисей " (Красноярск).

Волейболистките на " Марица " бяха на прага на отпадането, откакто позволиха поврат от 2:0 до 2:3 против рускините като домакини. Шампионът на България се подвигна, с цел да сътвори героизъм и от 0:2 в Русия съумя да завоюва с 3:2, а след това и да вземе с 15:11 " златния гейм ".

В групите на Шампионската лига вземат участие 16 тима, които са разграничени в четири групи по четири тима. Първенците от групите и най-хубавите два втори отбора се класират за плейофната фаза. В директна елиминация те ще излъчат три тима, които ще се причислят към домакина във финалната четворка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР