Волейболът - тази прекрасна отборна игра, успява да завладее вниманието

...
Волейболът - тази прекрасна отборна игра, успява да завладее вниманието
Коментари Харесай

Волейболът - спорт за цялото семейството

Волейболът - тази прелестна отборна игра, съумява да завладее вниманието и сърцата на хората по целия свят. И в това няма нищо инцидентно. Тактика, себераздаване, екипен дух и точност са единствено една дребна част от многото значими аспекти и правила в този спорт, с които всички играещи на професионално равнище би трябвало да се преценяват. Шестима играчи на игрището би трябвало да излязат и да разиграват, забиват и блокират като едно, с цел да могат най-после да се поздравят с по този начин значимата победа. Но даже и да претърпи загуба, тъй като спортът без загуба няма по какъв начин да съществува, волейболът демонстрира, че постоянно би трябвало да се учим от грешките си, да ги отстраняваме и да запазим оптимално по този начин значимия за тази игра екипен дух. И след всичко това триумфите неизбежно ще настъпят - рано или късно.

Дори и да нямаме удоволствието да практикуваме на професионално равнище този спорт, той постоянно може да ни донесе голям брой радостни страсти и незабравими моменти. Кратка игра с другари в близкия парк, един пресен гейм на морския плаж с непознати или пък посещаване като почитатели с цялото семейство на турнирна конкуренция, са някои от редицата прелестни разновидности, с които можем да усетим същността и магията на този екипен спорт. Последното пък е изключително положително и зареждащо, имайки поради основите и традициите, които ние като страна, обожаваща волейбола, притежаваме.

Емоциите от всяка забита точка в противниковото игрище, всяка сполучлива обсада над противника или тръпката при разиграването на победния мачпойнт просто няма по какъв начин да се опишат - тъй като сигурно би трябвало да се изживеят. Точно на такива мигове станахме очевидци и след снощната страхотна победа на женския ни народен волейболен тим, който изрично надигра с 3:1 гейма класните представителки от Полша. Лъвиците ни заслужиха изрично своето място във волейболната Лига на нациите за дами и през идващия сезон, като девойките на треньора Лоренцо Мичели извоюваха своята четвърта победа в шампионата и не разрешиха ориста им да бъде решена от другите участници в интернационалната конкуренция.

Феновете на спорт у нас показаха своята вярна и неспирна поддръжка към женския ни народен тим през всичките им изиграни домашен мачове, а цялостните трибуни в зала “Арена Армеец” демонстрираха за какво съдействието от публиката в тази магична игра е от извънредно значимо значение. Със своята свежа поддръжка Лидл България - дълготраен сътрудник на Българската федерация по волейбол, има вяра, че спортът и интензивният метод на живот, както и качествената и здравословна храна, са доста значими детайли за едно пълноценно всекидневие на всеки от нас - нещо, за което те се стремят да допринесат като компания. Със своето мото “Грижим се за свежите попълнения в отбора” международният ритейлър подчертава на значимостта от консумирането на пресни и свежи артикули в подготовката на волейболните ни състезатели, с които те да могат по-лесно да преминат сполучливо по сложния и оспорван път на бъдещите оценки в този спорт.

И както казахме по-рано, неслучайно волейболът е тъкмо оня спорт, които ловко може да притегли сърцата и душите на редица хора по целия свят. Тази завладяваща игра може да бъде практикувана, гледана и подкрепяна както от дребни, по този начин и от огромни, като точно в това се корени тръпката при този спорт - същинска и незабравима спортна магия за цялото семейство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР