Волен Сидеров ще трябва да плати парична глоба в размер

...
Волен Сидеров ще трябва да плати парична глоба в размер
Коментари Харесай

ЦИК глобява Сидеров с до 5000 лева заради поведението му в ефира на БНТ

Волен Сидеров ще би трябвало да заплати парична санкция в размер сред 2000 и 5000 лв. поради нарушаване на разпоредбите на предизборната акция в предаването по Българска национална телевизия " Референдум ”, оповестиха от Централната изборна комисия(ЦИК), представена от БНР.

" Централната изборна комисия одобри, че е налице нарушение на разпоредбите на предизборната акция, а точно член 183 алинея 4 по отношение на нарушавания на положителните нрави, достойнството и достолепието на кандидати; и откри нарушаване във връзка с господин Сидеров. Санкцията за сходно нарушаване е сред 2000 и 5000 лв. като санкция, а при наново може да доближи до 15 000 ", съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев.

Комисията бе сезирана по механизма за мониторинг, разказан в съглашение сред ЦИК и Съвет за електронни медии.

Дотук се стигна, откакто при започване на предаването водачът на партия " Атака " влезе в спор с представителя на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов, като двамата си размениха редица обидни реплики, което попречи на естественото протичане на дебатите в студиото. Наложи се предаването да бе прекратено за няколко минути, до момента в който в  студиото влязоха и чиновници на реда.

В декларация управлението на Българска национална телевизия жигосах грубото неуважение на подписаното сред ЦИК, Българска национална телевизия и политическите партии съглашение от страна на Сидеров и дефинира държанието му за възмутително.

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков дефинира случката като " срам " и даде обещание да компенсира ощетените участници в предизборната полемика с каквото е допустимо. Ръководството на националната телевизия застана зад водещата на „ Референдум “ Добрина Чешмеджиева и зад нейните дейности по време на предаването.

 „ Няма да позволи, на моя отговорност като господин, след вчерашната демонстрация на господин Сидеров, той да взе участие повече в тази акция в каквато и да е форма, в който да е дебат в малкия екран. Но, в случай че ЦИК реши, че съм му лишил правото на равнопоставеност или съм му лимитирал изказванията, въобще в случай че господин Сидеров реши да ме съди и ме глобят, наложат ми акт, ще го платя от джоба си. Обаче избирам да платя акт, в сравнение с да позволи да се гаврят с сътрудниците “, разяснява Кошлуков.

Българска национална телевизия ще предложи на ЦИК и Съвет за електронни медии да изключат от съглашението партията на въпросния политик и тя да няма безвъзмездни и платени участия в Българска национална телевизия.

Междувременно ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова и останалите членове на регулатора показаха поддръжка за позицията на генералния шеф на Българска национална телевизия и обявиха, че екипът на предаването е реагирал професионално. Те дефинираха като „ неприемливо “ случилото се нощес.

" Смятам, че Българска национална телевизия, Добрина Чешмеджиева и целият екип на предаването в действителност направи всичко допустимо, с цел да даде късмет да се чуят всички гледни точки на участниците, поканени точно по тази причина в това студио ", сподели Владимирова пред БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР