Волен Сидеров, лидерът на „Атака” и на парламентарната група на

...
Волен Сидеров, лидерът на „Атака” и на парламентарната група на
Коментари Харесай

Сидеров за Симеонов: Не съм го пратил във властта да убива бизнеса

Волен Сидеров, водачът на „ Атака” и на парламентарната група на „ Обединени патриоти” внася писмо до Министерския съвет с искане за информация какви нареждания и защо са издавани при инспекциите на вицепремиера Валери Симеонов за звук на заведения по Черноморието. Това заяви самият Сидеров пред NOVA.

Скандал във властта, НФСБ упрекна ГЕРБ в стопански лобизъм

Домусчиев отговори на Симеонов, уличи го в "лъжи " и "изцепки " за БМФ

Симеонов: Българският флот е трансфериран към офшорки

„ Това не е война. Това е успокояване на войната, която се води против българския бизнес, тъй като вицепремиерът Валери Симеонов вкара закони и стартира дейности, които безусловно убиват българския туристически бизнес”, уточни водачът на „ Атака”.

„ Към мен се обърнаха доста хора и споделиха, че това, което се прави от вицепремиера е тотално ликвидиране на български бизнес. В последна сметка аз не съм го пратил във властта, с цел да убива туризма, а да подвига приходите и пенсиите”, сподели Сидеров.

„ Ако не може да се оправи с това, за което съм го пратил във властта, да си признае и ще търсим различен човек”, съобщи ръководителят на парламентарната група на „ Обединени патриоти”.

Според Сидеров шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас Калоян Калоянов би трябвало да си подаде оставката, тъй като е излъгал, че полицията не е пособия на Валери Симеонов, до момента в който фотоси на вицепремиера, придружаван от служители на реда, потвърждават противоположното. „ Кадър на Бъчварова, която унищожи Министерство на вътрешните работи преди години”, добави водачът на „ Атака”.

Сидеров отвърна и на обвиняванията на Симеонов, че прокарва лобистки текстове в Народното събрание, с така наречен корекция „ Домусчиеви” на Закона за приватизация и следприватизационен надзор, върху която президентът Румен Радев наложи несъгласие, признато от ГЕРБ.

„ Държавата има 30% в Българския морски флот. В момента нещата вървят към неплатежоспособност на компанията. При това състояние страната не може да си вземе нищо, а тези 30% се равняват на над 300 милиона лв. в активи. С това, което упорстват Валери Симеонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и президента Румен Радев, ще докара до загуби за България от 300 млн. лева.”, счита Волен Сидеров.

Според него ГЕРБ е направила „ тактическа грешка”, оттегляйки Закона за приватизацията, тъй като в него „ няма никакъв лобизъм”.

Лидерът на „ Атака” разясни, че Валери Симеонов сега е претрупан с отговорност за концесиите в страната. Освен това Сидеров акцентира, че не поддържа отдаването на концесия на „ Летище София”.

„ Аз имам сериозен взор върху концесиите. Над 560 са концесиите за естествени благосъстояния в България”, уточни Сидеров. Той посочи, че в петък би трябвало да получи отговор на въпрос, който е задал към Валери Симеонов за данните по отношение на концесия за рандеман на злато.

Лидерът на „ Атака” сподели, че ще скапе контракта за изкопаване на скъпия метал, „ в случай че съм министър-председател”.

Сидеров упрекна Валери Симеонов, че е изнудил държавното управление да одобри „ концесията за Банско”, която „ обслужва редови войник Цеко”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР