Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че Иран ще

...
Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че Иран ще
Коментари Харесай

Аятолах Хаменеи се зарича Иран да отвърне на пиратството на Великобритания

Вождът на Иран аятолах Али Хаменеи разгласи, че Иран ще отговори на " пиратството " на Англия във връзка със задържането на иранския петролен танкер в Гибралтар, оповестява " Ройтерс ".

Иран прикани Англия неотложно да освободи танкера, който беше арестуван от английски морски пехотинци по съмнение, че нарушава европейските наказания, като е пренасял нефт за Сирия.
 Армията на Иран няма да остави без отговор
Армията на Иран няма да остави без отговор " пиратството " на Британия

А отговор ще е " на вярното място и в точното време "

" Нечестивата Англия прави пиратство и краде наш транспортен съд ... и го облича в юридическа форма. Иран и тези, които имат вяра в нашата система, няма да оставят сходни злодеяния без отговор ", настоя Хаменеи в мнения, излъчени по малкия екран.

През предходната седмица иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф разгласи, че задържането на иранския петролен танкер е еднакво на " пиратство " и " основава рисков казус ".
 Иран упреква Англия в
Иран упреква Англия в " морско пиратство "

Техеран " няма да се помири " с такива дейности

" Иран не е нито член на Европейския съюз, нито е обект на европейско петролно ембарго. Последно ревизирах, Европейски Съюз е срещу екстериториалността. Незаконното задържане на танкер с ирански нефт от страна на Англия е пиратство, чисто и просто... и би трябвало да бъде прекъснато в този момент ", акцентира Зариф.

На 4 юли пристанищните и правоохранителните органи на английската отвъдморска територия Гибралтар, подкрепени от английски морски пехотинци, задържаха танкера Grace 1, потвърждавайки, че супертанкерът придвижва недопечен нефт за Сирия от Иран в нарушаване на глобите на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР