Воините-благородници, верни на честта, предани на идеята. Войната е тяхната

...
Воините-благородници, верни на честта, предани на идеята. Войната е тяхната
Коментари Харесай

Самураите ~ Последните воини на честта

Воините-благородници, правилни на достойнството, предани на концепцията. Войната е тяхната специалност, мечът е тяхното сърце. Самураите следват праволинейно неписаните закони за морала, воинската героизъм и предаността Бушидо. Бушидо е повлиял на будизма, а и будизмът е повлиял на Бушидо.

Елементите на будизма, построени в Бушидо са пет - успокояване на страстите, умерено приемане на неизбежното, себеконтрол пред лицето на всяко събитие, едно по-непосредствено проучване на гибелта, повече в сравнение с това на живота, невзискателност, стигаща до беднотия.

Пътят на самурая – Бушидо, е заповеден и категоричен. Трениране на тялото посредством несъзнателното е нещо главно в него. Този Път съдържа седем съществени правилото:

• Ги: вярно решение, взето с самообладание, вярно държание и отношение към истината. Щом би трябвало да умрем, значи би трябвало да умрем. Справедливост.
• ​Ю: храброст, обагрена с подвиг.
• Жин: универсална обич, отзивчивост към човечеството, съчувствие.
• Рей: верни действия – действия – най-същественото качество, учтивост.
• Макото: цялостна откровеност, правота.
• Мелиьо: чест и популярност.
• Чуго: лоялност, преданост.

За самурая преодоляването на секретите в бойните изкуства било еднакво на безкрайния Път, на духовно и нравствено самоусъвършенстване в името на най-вярно осъществяване на дълга.

Тези фотоси показват последните самураи на Страната на изгряващото слънце, направени в интервала 1863-1900 година Макар смелите воини на достойнството да са останали в историята, повелите на Бушидо оцеляват до през днешния ден и задават националния честен код на млада Япония.

                       Снимки: mashable.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР