Военновъздушните сили отбелязват днес своя професионaлен празника и 106-ата годишнина

...
Военновъздушните сили отбелязват днес своя професионaлен празника и 106-ата годишнина
Коментари Харесай

ВВС отбелязва празника на българската бойна авиация

Военновъздушните сили означават през днешния ден своя професионaлен празника и 106-ата годишнина от първия военен полет. Николай Минков се срещна с водачите от авиобаза " Граф Игнатиево ", с цел да научи какви са най-неотложните проблеми пред българската авиация.

24 часа денонощието, 365 дни в годината те са в непрекъсната подготвеност да защитят небето на България. МиГ-29 за момента е най-съвременният изтребител в българската авиация.

Оказва се, че в деня професионалния празник на летците проблемите са повече от мотивите за наслада.
Майор Любомир Славов - пълководец на ескадрила: Въпреки проблемите с ресурсното обезпечаване, с аварийните елементи, с гориво-смазочните материали и така нататък, дръзвам да настоявам, че с наличния авиационен запас, вършим всичко допустимо екипажите, които постъпват в прилежащата постройка на дежурния дом, да са сигурни и уверени в това, което вършат в изискванията, в които ги назначаваме.
И летците. и механиците се надяват скоро да получат нови изтребители. Според водачите от " Граф Игнатиево " най-важното при прекосяване към нов военен аероплан е образованието.
Майор Любомир Славов - пълководец на ескадрила: Различните снабдители имат разнообразни условия и друга стратегии за образование. Общо взето сред една и две години е интервалът на подготовка, според от равнището, което желаеме да достигнем на даден стадий.
Според командира на авиобазата прекосяването от остарялата към новата летателна техника би трябвало да стане гладко.
Бригаден военачалник Димитър Петров - пълководец на авиобаза " Граф Игнатиево ": Най-важното е да осигурим ресурсно сегашната техника, с цел да можем да съхраним и да подготвим хора, които да бъдат подготвени за новия аероплан. Така че задачата по защитата на въздушното пространство е непрекъсната и тя би трябвало да бъде обезпечавана непрекъснато.
До края на месеца междуведомствената комисия би трябвало да оцени четирите подадени предложения за нов военен аероплан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР