Военновъздушните сили на Украйна подкрепиха разполагането на американски разузнавателни безпилотни

...
Военновъздушните сили на Украйна подкрепиха разполагането на американски разузнавателни безпилотни
Коментари Харесай

Киев подкрепя използването на американски безпилотни самолети над Черно море

Военновъздушните сили на Украйна поддържаха разполагането на американски разследващи безпилотни самолети след вчерашния индидент с безпилотния уред над Черно море, заяви ДПА.

 

" Черно море не е вътрешно море на Русия. Руснаците окупираха и Азовско море и го считат за свое ", съобщи представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат по малкия екран през вчерашния ден вечерта. 

Излаз на Черно море също имат членове на НАТО, в това число Турция и Румъния, заради което американските безпилотни самолети работят там на законно съображение, добави той.

 

По данни на американските военни безпилотен американски боен дрон се е сблъскал с съветски изтребител в интернационалното въздушно пространство над Черно море. След конфликта американските сили е трябвало да смъкват дрона, оповестиха военните. 

 

Черно море граничи както с Русия, по този начин и с Украйна. Посланикът на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов назова случая " провокация ", като съобщи, че авариралият американски дрон е работил на хиляди километри от страната си на генезис, наоколо до съветската граница. Дронът е събирал данни за украинските въоръжени сили за нанасяне на удари против Русия, което е " неприемлива активност ", съобщи Антонов.

 

Съединени американски щати се позоваха на интернационалното право, което разрешава интервенцията над неутрални води. Нов американски дрон към този момент е ситуиран на мястото на разрушилия се, съобщи Ихнат в Киев. 

 

Инцидентът е станал във вторник югоизточно от Змийския остров в Черно море, който принадлежи на Украйна. Съединени американски щати са следили и правили разузнаване там доста преди началото на пълномащабната инвазия на Русия на 24 февруари предходната година, сподели той.

 

Русия отхвърля да е имало какъвто и да е физически контакт сред летателните апарати и споделя, че дронът се е сблъскал с повърхността на водата след внезапна маневра за отбягване на съветския изтребител.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР