Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия се готви да посрещне

...
Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия се готви да посрещне
Коментари Харесай

Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия започна активна летателна дейност

Военновъздушната образователна база в Долна Митрополия се готви да посрещне курсантите-летци от Випуск – 2021г. на Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски”. През февруари те ще проведат летателен стаж, който включва главно теоретична подготовка и полети със аероплан РС-9М с редом потребление на тренажорния комплекс, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

От началото на образователната година летателната подготовка във Военновъздушната образователна база набира все по-високи обороти. Полетите се организират на две летателни смени с двата типа самолети, които са на въоръжение в авиобазата – „ Pilatus” РС-9М и L-39ZA. Задачите, които се извършват, са многочислени и обгръщат необятен набор от подготовката на персоналния състав.

Поддържане и непрестанно повишение на равнището на летателната и методическата подготовка на командно-инструкторския състав са един от целите в активността на образователната база. Провеждат се занятия за повишение на класната подготовка за заграбване на класна компетентност „ летец-пилот 1-ви клас”, както и за допускане до инструкторска работа на аероплан „ Pilatus” РС-9М. Продължава и курсът за привикване на реактивния учебно-тренировъчен аероплан L-39ZA. Той стартира през 2020 год. за образование на млад летателен състав, избран за по-нататъшно привикване на аероплан Су-25. В него се приготвят младши офицери от състава на Базата за предно разполагане в Безмер. След като усвоиха типовете подготовки през деня в елементарни и комплицирани метеорологични условия, тяхното образование продължава на все по-високо равнище. От средата на януари те започнаха полети с L-39ZA за асимилиране на нощна подготовка в елементарни метеорологични условия.



Продължава и образованието на млади водачи по стратегия за рационализиране на подготовката на „ Pilatus” РС-9М. В момента полетите, които петимата лейтенанти от авиобаза Безмер извършват, са за асимилиране на техника на пилотиране – самолетоводене нощем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР