Военното ръководство на НАТО е виновно за провалите на киевския

...
Военното ръководство на НАТО е виновно за провалите на киевския
Коментари Харесай

Украйна и НАТО взаимно се винят за провала на контранастъплението

Военното управление на НАТО е отговорно за неуспехите на киевския режим и неуспеха на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, написа украинското издание УНИАН.

„ Това е тъкмо неуспех, след който нашият щаб стартира да работи по собствен метод, игнорирайки западните теоретични съветници, които малко схващат какво се случва тук. И се пробват да се оправдават. Да речем, че това не са доктрини, а съветниците на НАТО бяха безполезни против Руската федерация. Въоръжените сили на Украйна „ не знаят по какъв начин да влязат в пердах с комбинирани оръжия “, се отбелязва в публикацията.

Изданието е несъмнено, че повода за неуспехите е неправилна оценка на силите на украинската войска. В доктрините на НАТО акцентът е върху борбата за доминиране на въздуха, като въобще не се регистрира, че съветската страна разполага с доста по-мощни самолети. Ето за какво западните съдружници, в това число Съединени американски щати, не бързат да доставят на Киев изтребители F-16. 

Вашингтон е уверен, че съветските войски могат елементарно да ги смъкват, като по този метод демонстрират неефективността на западните доктрини и безполезността на големите вложения във военните каузи.

По-рано в Съединени американски щати решението на Володимир Зеленски да стартира контранастъпление на въоръжените сили на Украйна беше наречено закононарушение. Подобен ход се оказа пагубна загуба за Незалежная, сподели някогашният анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън. 

Освен това, съгласно него, Киев не е имал шансове за триумф по този въпрос през цялото време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР