Военнослужещите от 39-ия български военен контингент се завърнаха този понеделник

...
Военнослужещите от 39-ия български военен контингент се завърнаха този понеделник
Коментари Харесай

39-ият български военен контингент се завърна от мисията на НАТО в Афганистан

Военнослужещите от 39-ия български боен контингент се завърнаха този понеделник в цялостен състав след сполучливо присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна подкрепа”, оповестяват от пресцентъра на министерството на защитата.
Армията в подготвеност да се включи в помощ на полицията поради рецесията с COVID-19 Ученията на бойните поделения се организират при взимане на ограничения против разпространяването на ковид
Войниците са били посрещнати на Летище София от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. Той напомни, че подготовката и сертификацията на 40-ия български боен контингент за присъединяване в задачата „ Решителна поддръжка “ са съвпаднали с началото на международната пандемия от Коронавирус - 19.

„ Благодарение на взетото тогава решение през днешния ден ротацията на военните ни контингенти е осъществена сполучливо и по проект “, сподели началникът на защитата.

Адмирал Емил Ефтимов даде висока оценка за осъществяването на дилемите, предоставени на 39-ия контингент по време на задачата на НАТО в Афганистан.

Началникът на защитата означи, че за запазване на здравето на военнослужещите, които се завръщат от присъединяване в интернационалните учения и интервенции, са създадени противоепидемични оперативни процедури дружно с органите на Военномедицинската академия.

В осъществяване на наредбите след прекосяване на тест за COVID-19 и наложителните рутинни медицински прегледи военнослужещите от 39-ия контингент ще бъдат настанени под карантина за нужния интервал от време. Специализиран екип от Сухопътните войски е направил стерилизация на багажа на контингента.

39-ят български боен контингент, който се завърна от присъединяване в задачата на НАТО „ Решителна подкрепа” в Афганистан, е в състав до 160 военнослужещи, със конструкция народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери. По време на задачата те изпълняваха задания по защита на вътрешния периметър на база „ Летище Кандахар “, надзор на автомобилния и пешеходен трафик в базата, както и образование, съветване и подкрепяне на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална войска.
Каракачанов: Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията поради новата заповед Той разясни, че защитни дрехи за военните има, в случай че възникне остра потребност от тях
Началникът на защитата уточни, че в усложнената обстановка на международна пандемия главните два целта пред Въоръжените ни сили са запазването на здравето и живота на военнослужещите и цивилните чиновници и поддържането на бойната подготвеност. Той съобщи, че Българската войска е подготвена да работи координирано или взаимно с органите на Министерството на вътрешните работи според Закона за изключителното състояние и след искане от Министерския съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР