Военнослужещи унищожиха плаваща мина на 200 метра от брега край

...
Военнослужещи унищожиха плаваща мина на 200 метра от брега край
Коментари Харесай

Военнослужещи унищожиха плаваща мина на 200 метра от брега край Тюленово


Военнослужещи унищожиха плаваща мина на 200 метра от брега край Тюленово.

Сигналът за плаващ предмет, наподобяващ морска мина, е получен през днешния ден в Щаба на Военноморските сили от регионалния шеф на Добрич. Около 11:30 ч. мината е видяна на 200 метра от брега против село Тюленово, оповестиха от Министерството на защитата.

След осъществени калкулации от военни специалисти (скорост на вятър и морско течение) е вдигнат дежурният вертолет „ Пантер “. В 14:50 ч. екипажът на вертолета откри мината, съобщи координатите и остана в региона. Издадено бе навигационно уведомление до мореплавателите за заплахата, допълват от военното министерство.

Бързоходен катер с военнослужещи от формированието за разузнаване и заличаване на невзривени бойни муниции, с началник капитан III сан Илия Стойчев, извърши преход до мястото.

Военните експерти класифицираха мината като котвена, вид „ Ям “, приведена в бойно състояние. В 16:45 ч. мината беше унищожена с следен гърмеж от групата водолази-взривчици, прецизират още от МО.

Военноморските сили не престават да поддържат подготвеност за проучване и противоминни дейности, с цел да обезпечат свободното мореплаване в българските морски пространства, споделят от министерството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР