Военнослужещи от войскова групировка Изток“ на руската армия плениха на

...
Военнослужещи от войскова групировка Изток“ на руската армия плениха на
Коментари Харесай

Русия показа видео с пленени танкове „Леопард“ и бойни машини „Брадли“

Военнослужещи от войскова формация „ Изток “ на съветската войска плениха на запорожкото направление немски танкове „ Леопард “ и създадени в Съединени американски щати бойни машини на пехотата „ Брадли “ на украинските въоръжени сили. Част от трофейната техника е била пленена от съветските военни в изцяло изправно положение, съобщи ТАСС. Според открити източници един танк Leopard 1A5 се доставя на страните приблизително за 559 000 $. По този метод общата стойност на машините, изгубени от ВСУ през последните дни, може да доближи 6,1 млн. $.

„ Някои бойни машини още бяха с работещи мотори, което приказва за бързината, с която се е развил боят, и за бягство на украинските екипажи от боеспособна техника “, заяви съветското министерство на защитата, което популяризира съответните видеокадри.

На тях се виждат военнослужещи да оглеждат пленени в багра танкове и БМП на съперника. Цялата пленена техника е западно произвеждане.

Танкът „ Леопард 2 “ е един от най-съвременните на международния пазар за оръжие, само че поддръжката му е доста сложна, отбелязва ТАСС.

Това е първият случай, в който Русия афишира, че е завладяла „ Леопард “, откогато те бяха доставени на Украйна от няколко западни страни, показва Франс прес. През януари Берлин позволи след първични съмнения те да бъдат предоставени на Киев.

Новината пристигна на фона на яростни сражения, най-много в Южна Украйна, където силите на Киев започнаха нахлуване против първата отбранителна линия на съветските войски.

След близо десетдневни боеве Украйна заяви, че си е върнала седем села, които към момента са на десетки километри от главните защитни рубежи на Русия в този сектор от фронта.

В събота съветското министерство на защитата популяризира видео, показващо унищожена в южната част на Донецка област колона танкове и бронирани машини западно произвеждане, като на фрагментите някои от обгорелите шасита на изумената техника към момента пушат.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР