Военнослужещи от Военноморските сили бяха отличени със заповеди на министъра

...
Военнослужещи от Военноморските сили бяха отличени със заповеди на министъра
Коментари Харесай

Военнослужещи от Военноморските сили бяха отличени за изпълнение на задачи в помощ на населението и за проявена гражданска доблест

Военнослужещи от Военноморските сили бяха отличени със заповеди на министъра на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов за интензивно присъединяване при осъществяване на задания в помощ на популацията в зимни условия, неутрализиране на муниции, превозване на пациенти за незабавно лекуване, както и за проявена гражданска героизъм при избавяне на човешки живот. Наградите връчи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов през днешния ден, 29 септември, на гала в Щаба на Военноморските сили.

С наградни знаци „ За доблестна работа “ - за офицери бяха наградени капитан III сан Красимир Дамянов и капитан Атанас Георгиев от военни формирования 28 580 и 36 940 в гр. Варна. Те бяха отличени за проявен висок професионализъм при осъществяване на задания в помощ на популацията.

За интензивно присъединяване в осъществяването на задания в помощ на популацията и демонстрация на гражданска героизъм при спасяването на човешки живот с предметна премия сувенирен нож „ Манлихер “ бяха наградени капитан Христо Радкев и капитан Хараламби Сертев от военно формирование 36 940 - Варна.

С предметна премия „ Морски сувенир “ беше награден старши лейтенант Николай Николов от военно формирование 54 830 – Варна за проявена зоркост, гражданска героизъм и психическа резистентност. Тези качества старши лейтенант Николов демонстрира при избавяне на човек от удавяне.

На церемонията участваха командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и персоналният състав на Щаба на Военноморски сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР