Военнослужещи от Военноморските ни сили унищожиха плаваща мина на 200

...
Военнослужещи от Военноморските ни сили унищожиха плаваща мина на 200
Коментари Харесай

Котвена мина в бойно положение изплува край брега на Тюленово

Военнослужещи от Военноморските ни сили унищожиха плаваща мина на 200 метра от брега против село Тюленово, оповестиха от Министерство на защитата.
Още по темата
Сигнал за плаващ предмет, наподобяващ мина, е получен в Щаба на Военноморските сили от регионалния шеф на Добрич, защото към 11:30 ч. мината е видяна покрай брега.

" След осъществени калкулации от специалисти в Щаба на Военноморски сили незабавно е вдигнат дежурният вертолет " Пантер " от морската вертолетна авиобаза " Чайка ". Екипажът откри мината, съобщи координатите и остана в региона. Издадено бе навигационно уведомление до мореплавателите за заплахата.

Бързоходен катер 213 с военнослужещи от формированието за разузнаване и заличаване на невзривени бойни муниции, с началник капитан III сан Илия Стойчев, извърши преход до мястото. Военните експерти класифицираха мината като котвена, вид " Ям ", приведена в бойно състояние ", показаха от военното ни министерство.

В 16.45 ч. мината е унищожена с следен гърмеж от групата водолази взривчици.

Военноморските сили не престават да поддържат подготвеност за проучване и противоминни дейности, с цел да обезпечат свободното мореплаване в българските морски пространства, показват от отрасловото министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР