Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на

...
Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на
Коментари Харесай

Военни и хеликоптер продължават битката с големите пожари в Стара планина и Рила

Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили вземат участие в погасяването на огромните горски пожари в Стара планина и Рила през днешния ден, 29 октомври.

21 военнослужещи и техника от формирование за преодоляване и/или превъзмогване на следствията от бедствия (ФОППБ) от Десети механизиран батальон - Враца се включиха от 11.30 часа през днешния ден в погасяването на огромния горски пожар в Стара планина, който гори над Чипровци, наоколо до границата с Република Сърбия. Военнослужещите са под управлението на командира на Десети механизиран батальон - Враца подполковник Симеон Цеков и на командира на ФОППБ капитан Стефан Иванов.

От 09.00 ч тази заран помощ при гасенето на пожара оказва и хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово. Огънят в Стара планина обгръща огромен фронт в мощно пресечена, труднодостъпна околност. В региона на пожара в резултат на атмосферните условия се е спуснал зноен гъст пушек, който лимитира видимостта. Действията на военнослужещите се правят взаимно със чиновниците от „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Продължава присъединяване на военнослужещи от Сухопътните войски и в гасенето на огромния горски пожар в Национален парк „ Рила “. Втори ден ФОППБ от Бригадно командване - Благоевград в състав 21 военнослужещи и техника не престават битката с огъня, който гори сред хижа „ Чакалница “ и връх Капатник. Старши на формированието е началникът на щаба на Трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване майор Тихомир Нарлиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР