Военнослужещи от Сухопътните войски и днес оказват помощ на жителите

...
Военнослужещи от Сухопътните войски и днес оказват помощ на жителите
Коментари Харесай

В борба с щетите от пороите: Военнослужещи от Сухопътните войски и днес оказват помощ в Берковица /снимки/

Военнослужещи от Сухопътните войски и през днешния ден оказват помощ на жителите на Берковица, с цел да се оправят с вредите от проливните дъждове, оповестиха от Министерството на защитата. 
За пети ден благодарение на 10 профилирани машини военните разчистват пътната и сериозната инфраструктура, както и речното корито на река Раковска. 
На терен в помощ на хората от Берковица през днешния ден са 66 военнослужещи от 10-и механизиран батальон-Враца, 55-и инженерен полк-Белене и 91- ви инженерен батальон-Пловдив. Общ началник, координиращ взаимните старания на военнослужещите от Сухопътни войски е командирът на Трето бригадно командване полковник Митко Балтов.
Въпреки неподходящите метеорологични условия, все по-голяма част от пътната инфраструктура в града е разчистена, а хилядите чували с пясък, пренесени от военнослужещите  на ръка, укрепват дигите на реката, оповестиха от Министерството на защитата. 
Днес Берковица посети министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. Тя съобщи, че по искане на Община Берковица към този момент е отпуснато финансиране да бъдат наети на работа безработни, които да оказват помощ в потърпевшите семейства с почистване, извършване на покупки на храна и друга помощ. 
Създали сме организация оптимално бързо да бъдат обработени подадени от хората заявки за еднократно подкрепяне, да бъдат прегледани и утвърдени оптимално бързо и още до края на юни те да получат плануваните средства, които са до 1512 лева, сподели още министър Шалапатова. 
Областният шеф на Монтана Валери Димитров заяви, че през нощта в района са паднали нови значителни превалявания, които тук-там са достигнали 60-70 литра на кв. метър. 
Има нанесени вреди по инфраструктура в доста селища на района, само че радостно е, че няма нито един потърпевш или бедстващ човек, сподели Димитров. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР