Военнослужещи от различни военни формирования в страната ще се включат

...
Военнослужещи от различни военни формирования в страната ще се включат
Коментари Харесай

Военни се включиха в борбата с COVID-19 във ВМА

Военнослужещи от разнообразни военни формирования в страната ще се включат в помощ на многопрофилните лечебни заведения от състава на Военномедицинска акдемия. Това оповестиха от лечебното заведение.
 Снимка: ВМА
Първата група от Мусачево, Горна Малина и Служба " Военна полиция " към този момент е на терен в столичната Военна болница и оказват помощ на специалистите от Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена, управителен от полк. доцент Андрей Галев.
 Снимка: ВМА
На униформените са предоставени отговорности, свързани с стерилизация и термометриране, както и помощни действия в Лабораторията по " Вирусология " на ВМА.

Началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски персонално им благодари за оказаната поддръжка в тези времена на тежки тествания.  Снимка: ВМА
Екипите ще се сменят на ротационен принцип на всеки две седмици и ще бъдат разпределени във всички военни лечебни заведения в страната. Част от тях са минали и курсове за " Бойни санитари " във ВМА.
 Снимка: ВМА
Ежегодно десетки военнослужещи от разнообразни военни формирования получават начална военномедицинска подготовка, която им дава опция по-късно - при потребност, да се включат както на бойното поле, по този начин и при разнообразни произшествия с всеобщо постъпване на потърпевши, осведомят от ВМА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР