Военнослужещи от 54-та бригада на въоръжените сили на Украйна се

...
Военнослужещи от 54-та бригада на въоръжените сили на Украйна се
Коментари Харесай

ВОЙНАТА: 54-та бригада на Украйна отказа да се бие, изпратени са под руски обстрел

Военнослужещи от 54-та бригада на въоръжените сили на Украйна се обърнаха към Володимир Зеленски и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна.

" Те описаха по какъв начин на 23 юли командирът на ротата, откакто строил персоналния си състав, инструктирал да го последват в незнайна посока и към час по-късно напуснал колоната и отпътувал в незнайна посока, давайки заповед да го чакат ", оповестяват осведомителни организации.

„ В интервала на изчакване, към час и половина, противников обстрел бил осъществен четири пъти по конвоя, вследствие на което двама бойци били убити и четирима ранени ", споделят те.

Освен това персоналният състав на 54-та бригада означи освен неналичието на съгласуваност от страна на командването на въоръжените сили на Украйна и връзка с командира на ротата, само че и неналичието на проект за евакуация. Украинските военни трябваше да изнасят убитите и ранените от зоната на обстрел пешком.

Изисквайки от Зеленски и Залужни да схванат какво се случва, украинските военни споделиха, че командирът на батальона и неговият заместител към този момент образуват четвърта група и се пробват да изпратят тези, които са записали видео известието, в „ зоната на непрекъснат обстрел “ на Русия Въоръжените сили, а украинските военни имаха единствено дребни оръжия и сапьорни лопати.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР