Военнослужещи от 24-а авиационна база - Крумово с вертолет Кугар

...
Военнослужещи от 24-а авиационна база - Крумово с вертолет Кугар
Коментари Харесай

Пожар над Боровец, Кугър се включи в потувашане на огнената стихия

Военнослужещи от 24-а авиационна база - Крумово с вертолет " Кугар " се включиха в дейностите за преодоляването на пожара в региона на Мусаленската пътека под хижа Ястребец в Рила планина, оповестиха от Министерството на защитата.
Още по тематиката
Вертолетът изхвърчал от авиобазата в 17.10 ч. Екипажът има за задача да направи оглед на планинския регион, обзет от огъня.

Военнослужещите ще оказват помощ за преодоляването на огнената буря с обливане на терена с вода чрез системата за пожарогасене " bambi bucket ", с която е екипиран вертолетът.

Екипажът от 24-а авиобаза Крумово взе участие в дейностите за гасенето на пожара в Рила планина по молба на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и по предписание на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Вчера от управата на Политическа партия Рила оповестиха, че пожарът, избухнал в събота в региона на м. Кобилино бранище, е сподавен. Установено е, че гръмотевица е запалила клек сред връх Голям Медарник и подслон " Кобилино бранище " на 2150 метра надморска височина. Изгорели са 1 декар клекова растителност. Паркови рейнджъри дежурят в региона за вероятно потушаване на нововъзникнали огнища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР