Военнослужещи от 101-ви алпийски полк проведоха успешно операция за спасяването

...
Военнослужещи от 101-ви алпийски полк проведоха успешно операция за спасяването
Коментари Харесай

Военнослужещи спасяват бедстващи край връх Голям Перелик, след като изготвят план за 15 минути

Военнослужещи от 101-ви алпийски полк организираха сполучливо интервенция за спасяването на бедстващи хора в региона на връх Голям Перелик в Родопите, оповестиха от уеб страницата на Министерството на защитата.

На 23 март е извършена действителна интервенция по търсене и избавяне. В 15:35 часа, след приемането на сигнал за помощ от бедстващи хора в подножието на връх Кузу укривател - на 3 км източно от връх Голям Перелик в Родопите.

Военнослужещите от състава на полка - майор Данаил Карабов, капитан Борислав Семерджиев, младши сержант Трендафил Кехайов и ефрейтор Николай Панчев, в границите на 15 минути изготвят проект за спасяването на бедстващите, който включва избор на маршрут за напредване и на съоръжение (медицинско, алпийско и т.н.).

Операцията по търсене и избавяне стартира в 15:50 часа. Бедстващите са локализирани в 17:03 часа. В 19:04 часа избавителната интервенция приключва сполучливо, с помощта на бързата и извънредно професионална реакция на чудесно квалифицираните военнослужещи.

Спасените хора са прегледани за измръзвания от дежурния медицински експерт в състава на полка - старшина Борислав Костадинов, след което са превозени до град Смолян.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР