Военнослужещи от 1-ва гвардейска танкова армия на Западния военен окръг

...
Военнослужещи от 1-ва гвардейска танкова армия на Западния военен окръг
Коментари Харесай

МО на Русия: Руските военни унищожиха първия Леопард 1А5 в зоната на специалната военна операция

Военнослужещи от 1-ва гвардейска танкова войска на Западния боен окръг унищожиха първия танк Леопард 1А5 по време на багра в Купянското направление, в зоната на специфичната военна интервенция в Украйна. Това споделиха за съветската осведомителна организация от съветското министерство на защитата.

„ Командирът на групата войски „ Запад “ още един път означи сполучливите ефикасни дейности на военнослужещите от 1-ва гвардейска танкова войска от екипажа на ПТРК, които унищожиха танк „ Леопард “ 1А5 “, сподели генерал-лейтенант Владимир Луговой, заместник-командир на Западните войските.

Той добави, че екипажът на танка се опитал да пробие предната линия на защитата на съветските войски, само че безславно изгорен. Луговой връчи на бойците, унищожили танка, паричен документ за 700 хиляди рубли. Тези заплащания на съветски военнослужещи са спомагателни към заплащанията, плащани от съветското министерство на защитата за персонално заличаване или изземване на вражеска военна техника.

Военнослужещите получиха и държавни награди: медал „ За смелост “, знака на медал „ Свети Георги “ – Георгиевски кръст VI степен, медали „ За смелост “ и „ За смелост “.

Войниците, които унищожиха танка, означиха, че са чакали Leopard 1A5 повече от две седмици.

" Чухме го, само че не го видяхме, той дойде следобяд, ние към този момент го видяхме, прицелихме се, стреляхме, уцелихме. Дадохме втори изстрел, също уцелихме и с това изгорихме танка, ”, сподели старшият екипаж на ПТУР с позивна Петър.

В началото на ноември немското държавно управление разгласи доставката на още 25 танка Leopard 1A5, обещани по-рано, на управляващите в Киев. Новата партида оръжия, трансферирани в Украйна, включваше също разследващи дронове и радари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР