Военнослужещи и колеги отдадоха днес последна почит към подполковник Петко

...
Военнослужещи и колеги отдадоха днес последна почит към подполковник Петко
Коментари Харесай

Последно сбогом със загиналите пилоти при авиокатастрофата край Граф Игнатиево

Военнослужещи и сътрудници отдадоха през днешния ден последна респект към подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, които починаха при осъществяване на служебния си дълг на 13 септември. Това стана на публична гала на пистата на 12-та авиационна база в Долна Митрополия.



Подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин починаха по време на подготвителен полет с учебно-боен аероплан L-39 ZA, част от авиошоу в авиобазата във връзка 20 години от приемането на България в НАТО и по време на деня, в който президентът Румен Радев посети базата за генералната подготовка.

На церемонията в Долна Митрополия участва и президентът Румен Радев:

" Днес се разделяме с двама почтени летци, които посветиха живота си на българската военна авиация. Искам още един път да изразя своите съболезнования и своята съпричастност и болката на фамилиите на починалите сътрудниците и несъмнено, още един път да прикани да се престане със спекулациите преди способената комисия да е завършила своята работа и да научим действителните обстоятелства. Искам да прикани към българските военновъздушни сили, към Българската войска, да има повече внимание, да има една осъзната, регулярна държавническа поддръжка, не политически спекулации по насила вследствие на избори или произшествия. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР