Военнопрестъпникът и руски външен министър Сергей Лавров заяви, че ще

...
Военнопрестъпникът и руски външен министър Сергей Лавров заяви, че ще
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Сергей Лавров: България е обещала на РСМ да пусне самолета ми за срещата на ОССЕ в Скопие

Военнопрестъпникът и съветски външен министър Сергей Лавров съобщи, че ще участва на среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) в Скопие, в случай че България допусне самолета му във въздушното си пространство.

" Изглежда, България е дала обещание на Северна Македония, че ще отвори въздушното си пространство - в случай че това стане, ще бъдем там ", сподели Лавров, представен от съветската пропагандистка организация " Интерфакс ", няколко дни преди срещата, планувана за 30 ноември и 1 декември.

България затвори въздушното си пространство за съветски самолети като част от глобите на Европейски Съюз, наложени поради войната в Украйна. Северна Македония, членка на НАТО и претендент за Европейски Съюз, направи същото. В резултат през юни 2022 година бе осуетена аудиенция на Лавров в Белград.

Преди дни Северна Македония реши да разреши влизането на самолета на Русия по случай визитата. Северна Македония също затвори въздушното си пространство за съветски самолети. Говорител на Европейската комисия съобщи през днешния ден, че Лавров може да пътува до Скопие. Засегнатите от глобите имат право да пътуват, изключително когато пътуването им е обвързвано с повода да бъдат глобени, сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР