Военноморският флот на САЩ изпрати в морето десетина военни кораба

...
Военноморският флот на САЩ изпрати в морето десетина военни кораба
Коментари Харесай

Флотът на САЩ изпрати в морето военни кораби, заради приближаването на бурята Хилари

Военноморският флот на Съединени американски щати изпрати в морето десетина военни кораба за да улесни опазването на корабите, които би трябвало да останат в пристанището, когато тропическата стихия Хилари връхлети района, заяви ДПА.

Военноморски сили на Съединени американски щати до момента не са провеждали сходна интервенция в Сан Диего.

Самолетоносачът " Нимиц " беше измежду първите, които напуснаха залива на Сан Диего в 9:30 ч. сутринта (16:30 ч. по Гринуич). Последваха ги два ескадрените миноносци.

Корабите се насочиха към регион северно от архипелага Ченъл.

" За да осигурим сигурността на нашите моряци и кораби, подхващаме всички нужни ограничения за понижаване на евентуалните вреди по инфраструктурата и корабите на Трети флот, породени от бурята ", съобщи в изказване вицеадмирал Майкъл Бойл, пълководец на Трети флот на Съединени американски щати. " Безопасността остава наш главен приоритет, а стартирането на всички способни кораби в морето ни улеснява в ръководството на обстановката на брега ", добави той.

В Сан Диего са ситуирани над 50 кораба от флота на Съединени американски щати, в това число три самолетоносача, както и четири атомни подводници.

Военноморските сили на Съединени американски щати декларират, че ще реалокират корабите от военноморските бази Сан Диего, Коронадо и Пойнт Лома. Корабите ще останат в морето до отминаване на неподходящите метеорологични условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР