Военноморските сили унищожиха бойна мина, открита на плаж в град

...
Военноморските сили унищожиха бойна мина, открита на плаж в град
Коментари Харесай

Унищожиха бойна мина на плаж в Бургаско

Военноморските сили унищожиха бойна мина , открита на плаж в град Обзор . Oбектът е систематизиран от експертите като мощно корозирала историческа противодесантна мина.  Това оповестиха от пресцентъра на ВМС. 

Сигналът е получен на 2 януари в Морския действен център на Военноморските сили. Постъпило е искане от регионалния шеф на Бургас за подпомагане при опознаването и възможното заличаване на открит на плажа на комплекс,,Аквамарин " в град Обзор миноподобен обект.

След приемане на позитивна резолюция от началника на защитата, формированието за разузнаване, превозване и заличаване на невзривени муниции от състава на Военноморска база - Варна с началник капитан III сан Илия Стойчев прави преход до региона, където е открит миноподобният обект, и реализира опознавателни действия.

Съгласно условията на нормативните документи, мината е унищожена на място , с разединение на региона и при прецизно съблюдаване на ограниченията на сигурност. При унищожаването е записана вторична експлозия, което удостоверява , че е била бойна .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР