Военноморските сили на САЩ заловиха въоръжените лица, които вчера задържаха

...
Военноморските сили на САЩ заловиха въоръжените лица, които вчера задържаха
Коментари Харесай

Военноморските сили на САЩ заловиха похитителите на танкера с българи на борда

Военноморските сили на Съединени американски щати заловиха въоръжените лица, които през вчерашния ден задържаха краткотрайно танкер покрай крайбрежията на Йемен, в чийто екипаж има и двама българи. Информацията е на „ Асошиейтед прес ”, които се базират на публични представители.

Две балистични ракети, изстреляни от следената от хусите част на Йемен, се разрушиха наоколо до американския боен транспортен съд, който помагаше на танкера в Аденския залив. Това се случва на фона на поредност от набези против кораби, свързани с войната сред Израел и „ Хамас “. Международно приетото държавно управление на Йемен упрекна подкрепяните от Иран хуси за нападението, макар че бунтовниците, които ръководят столицата Сана, не поеха отговорност нито за залавянето на кораба, нито за ракетната офанзива.

Нападението против танкера „ Сентръл Парк “ бе осъществено в Аденския залив. Корабът е плавал под флага на Либерия и е благосъстоятелност на компанията „ Зодиак меритайм “. Централното командване на американските въоръжени сили сподели в изказване тази заран, че е поискало похитителите да освободят плавателния съд. „ Впоследствие пет въоръжени лица слязоха от кораба и се пробваха да избягат с дребна лодка “, съобщи Централното командване и добави, че американски боен транспортен съд ги е преследвал, вследствие на което нападателите са се предали. Командването не е разпознало арестуваните.

Рано тази заран „ Зодиак “ заяви, че корабът е бил претрупан с фосфорна киселина и екипажът, състоящ се от 22 моряци от България, Грузия, Индия, Филипините, Русия, Турция и Виетнам, не е потърпевш.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР