Военноморските сили на САЩ увеличават своето присъствие в Черно море

...
Военноморските сили на САЩ увеличават своето присъствие в Черно море
Коментари Харесай

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Военноморските сили на Съединени американски щати усилват своето наличие в Черно море с цел да противостоят на усилването на съветския боен флот. Два американски военни кораба – “Карни” и “Рос”, се намират след 17 февруари в Черно море в границите на осъществяване на интервенция за застраховане на сигурност в района. Това се случва за първи път от юли 2017 година-два американски кораба да са в региона, заяви CNN.

“Присъствието на наши два кораба в Черно море по едно и също време не е единствено ответна реакция. Присъствието ни в този стратегически значим район демонстрира решимостта ни да укрепим стабилността и сигурността на нашите сътрудници по НАТО”, сподели командващият 6-ти американски флот вицеадмирал Кристофър Грейди.

Русия също разгласи, че изпраща в Черно море свои военни кораби. Според данни на Министерството на защитата в Москва става дума за три кораба, които ще проведат обучение.

Представител на Пентагона съобщи, че Русия би трябвало да свикне с наличието на американски военни кораби в Черно море, откакто в последните години е разположила в Крим огромно количество войски и бойна техника.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР