Военноморските сили на САЩ свалиха 15 дрона при мащабна атака

...
Военноморските сили на САЩ свалиха 15 дрона при мащабна атака на хутите в Червено море

Снимка: Tweeter

Коментари Харесай

Военноморските сили на САЩ свалиха 15 дрона при мащабна атака на хутите в Червено море

Военноморските сили на Съединени американски щати смъкнаха 15 дрона при огромна офанзива на хутите в Червено море. Кораби и самолети на Военноморски сили на Съединени американски щати смъкнаха 15 безпилотни летателни апарата (БПЛА), изстреляни от йеменските хуси в региона на Червено море рано в събота, заяви Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM).

Военните реагираха на широкомащабна офанзива от „ подкрепяни от Иран терористи хуси “,

осъществена в Червено море и Аденския залив сред 4 сутринта и 6:30 сутринта (13:00-15:30 GMT), споделя CENTCOM в обява в X.

Свалените безпилотните летателни апарати са представлявали „ непосредствена опасност за комерсиалните кораби, американските военноморски сили и корабите на съдружници на Съединени американски щати в района “, се добавя в изказването.

По-рано през днешния ден СЕНТКОМ заяви, че през вчерашния ден американските въоръжени сили са нанесли удари и по две конфигурирани върху камиони противокорабни ракети на хутите.

 

SafeNews напомня, че американските сили смъкнаха 4 противокорабни ракети и един дрон над следените от хутите региони на Йемен “, съобщи Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM).

Подкрепяните от Иран йеменски хути нападат кораби в Червено море и Аденския залив, с цел да окажат напън върху Израел и неговите съдружници да спрат войната в Газа, заяви Си Ен Ен.

„ CENTCOM нанесе удари за самозащита против четири мобилни противокорабни ракети (ASCM) и един безпилотен летателен уред (UAV) на хутите в следените от хутите региони на Йемен “, се споделя в известието.

CENTCOM съобщи, че е свалило и три безпилотни самолета, изстреляни от следените от хутите региони на Йемен към Аденския залив.

 

 

 

Източник: The Times of Israel  / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР