Военноморските сили на САЩ съобщиха, че техен кораб е преминал

...
Военноморските сили на САЩ съобщиха, че техен кораб е преминал
Коментари Харесай

Американски военен кораб премина през Тайванския проток

Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че техен транспортен съд е минал през вчерашния ден и през днешния ден през стратегическия Тайвански пролив, по-малко от ден откакто Китай съобщи, че "няма да се откаже от потреблението на мощ " в устрема си да се сплоти още веднъж с Тайван, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Говорителят на Седми флот на Военноморски сили на Съединени американски щати Клей Дос бе представен от Си Ен Ен да споделя, че интервенцията, която била изпълнена от кораба "Антиетам ", е рутинна и "в сходство с интернационалното право ". Той добави, че прекосяването "показва американския ангажимент за свободен и отворен индо-тихоокеански район ". "ВМС на Съединени американски щати ще продължат да летят, плават и работят на всички места, където интернационалното право разрешава ", съобщи Дос.

Тайванското министерство на защитата удостовери, че е следило прекосяването на кораба и добави, че в обстановката няма нищо извънредно. Това е шестият път тази година, в който плавателни съдове на Военноморски сили на Съединени американски щати минават през 180-километровия пролив, разделящ Тайван от Китай.

Но този ход стана факт единствено броени часове откакто Пекин разгласява бялата книга за националната си защита, в която е записано, че "пълното обединяване " на Тайван с Китай е от фундаментален интерес за Пекин. "Китай би трябвало да се сплоти и ще се сплоти ", се споделя в огласения през вчерашния ден документ. "Не обещаваме по никакъв метод да се отхвърляме от потреблението на мощ и си резервираме опцията да предприемем всички нужни ограничения ", се добавя в бялата книга.

Тайван, самоуправляваща се народна власт, обсъждана от Китай като ренегатска провинция, осъди решението на Пекин да не се отхвърля от потреблението на мощ, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР