Военноморските сили на Румъния и тези на Съединените щати организират

...
Военноморските сили на Румъния и тези на Съединените щати организират
Коментари Харесай

Румъния и САЩ провеждат учение в Черно море и делтата на Дунав


Военноморските сили на Румъния и тези на Съединените щати провеждат взаимно в интервала 11-15 септември в зоната на отговорност на румънските военноморски сили в Черно море и Делтата на Дунав многонационалното обучение " Морски бриз 23.3: ( " Sea Breeze 23.3 " ), оповестява Аджерпрес.

Според известие на Щаба на Военноморските сили на Румъния в учението ще вземат участие сили и качества за битка с взривни устройства от България, Франция, Англия, Румъния, Съединените американски щати, Турция и Украйна.

" Румънските военноморски сили вземат участие в многонационалното обучение с морския драгажен транспортен съд 30 " Sublocotenent Alexandru Axente ", бързоходния водолазен транспортен съд " Venus ", бронирания патрулен катер 179 " Posada ", бързоходни плавателни съдове RHIB, експерти по неутрализиране на взривни устройства (EOD), експерти от Центъра за данни за битка с мините към Морската хидрографска дирекция, взвод морски пехотинци, три проучвателен бронетранспортьора-амфибия, щурмови катери и щабни офицери ", се показва в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.

От страна на Съединените американски щати ще вземат участие аероплан за морско наблюдаване и разузнаване P-8 Poseidon и водолази за неутрализиране на взривни устройства с плавателни съдове и характерна техника, а другите страни участнички в " Sea Breeze 23.3 " ще се включат с водолази и експерти за неутрализиране на муниции със характерна техника и щабни офицери.

Основната цел на учението " Sea Breeze 23.3 " е да развие оперативната и тактическа съгласуемост сред страните участнички в региона на битката с взривните устройства, по-специално с плаващите морски мини, с цел да се подсигурява свободата на корабоплаването.

Преди подготвителните действия в границите на учението румънските военноморски сили, взаимно с военноморските сили на Съединени американски щати, проведоха на 5 и 6 септември в Констанца среща на командващите военноморските сили на страните членки на НАТО в Черно море (България, Румъния и Турция), на която участваха и командващият френските военноморски сили в Средиземно море, представители на английските кралски военноморски сили, командващият 6-ти флот на Съединени американски щати, командващият на Съюзното морско командване на НАТО и делегация от Украйна, оповестиха от щаба на военноморските сили.

Официалната гала по откриването на многонационалното обучение " Sea Breeze 23.3 " ще се състои в понеделник от 11.00 ч. на пътническия терминал в пристанище Констанца, където ще участват представители на страните, участващи в учението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР