Военномедицинската академия (ВМА) публикува ценна информация за справяне със стреса,

...
Военномедицинската академия (ВМА) публикува ценна информация за справяне със стреса,
Коментари Харесай

Защо лекарите не трябва да се паникьосват заради COVID-19

Военномедицинската академия (ВМА) разгласява скъпа информация за справяне със напрежението, зародил по време на пандемията.

"Разпространението на COVID-19 по целия свят сътвори измежду обществото стрес, неустановеност, боязън и суматоха.Събития като пандемии, естествени бедствия и стопански произшествия провокират рецесии на дезадаптация у популацията ", се споделя в известието.

Едни от първите признаци на прочувствен дистрес са безпричинна тревога и суматоха, нарушавания на съня, апетита, нервност, потиснато въодушевление, плачливост, боязън от незнайното, натрапливи дейности, презапасяване с храна, битови артикули и медикаменти.



Сред рекомендациите експертите от Психиатрия и военна логика на психиката на ВМА са: информирайте се от сигурни източници на информация, съблюдаване на регулярен режим и отмора, да не се отхвърля пациент със подозрения за ковид.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2247  Учебната почивка за турските възпитаници ще зависи от рекомендацията на профилирания теоретичен съвет Учебната почивка за турските възпитаници ще зависи от рекомендацията на профилирания теоретичен съвет  Полицията в Индия поставя надпис Полицията в Индия поставя надпис " Аз съм другар на ковид " на извършители  " Софиямед ": Състоянието на пациента, настанен за лекуване с ковид, е усъвършенствано
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР