Военномедицинска академия /ВМА/ ще отбележи с церемония Световния ден на

...
Военномедицинска академия /ВМА/ ще отбележи с церемония Световния ден на
Коментари Харесай

Военномедицинска академия отбелязва Световния ден на здравето със специална церемония

Военномедицинска академия /ВМА/ ще означи с гала Световния ден на здравето , който съответствува с празника на здравния служащ. Събитието е планувано в понеделник от 09:00 часа и акцентира освен значимостта на здравната специалност, само че и изключителния принос на военномедицинските служащи в региона на опазването на здравето.

Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски , шеф на ВМА и водещ фигура в здравната общественост, ще връчи оценки на медици за техните изключителни достижения и дълготраен принос в региона на военномедицинското дело. Тази гала освен утвърждава смисъла на опазването на здравето, само че и служи като самопризнание за неуморната работа и посвещение на медицинските експерти .

Световният ден на здравето е миг за рефлексия върху значимостта на опазването на здравето и нуждата от поддържане на високи стандарти на здравна грижа за всички хора. Отбелязването на този ден в границите на ВМА акцентира специфичния принос на военномедицинските чиновници към обществото и акцентира тяхната роля в гарантирането на националната сигурност посредством поддържане на здравето и боеготовността на военнослужещите.

Събитието ще се състои в духа на традицията и нововъведението , които ВМА носи в региона на медицината. Професионализмът и отдадеността на наградените лекари акцентират значимостта на непрекъснатото развиване и устрема към върхови достижения в медицината, изключително в подтекста на военните потребности и условия.

Тази гала освен отбелязва достиженията на обособени лица, само че и служи като ентусиазъм за бъдещите генерации медици , наблягайки смисъла на посвещението, професионализма и непрекъснатото рационализиране в устрема към спасяването на животи и поддържането на здраве.

Йотова: Българското опазване на здравето не е еднообразно налично за всички деца

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР