Военномедиицнска академия (ВМА) получи нова апаратура - дарение от благотворителната

...
Военномедиицнска академия (ВМА) получи нова апаратура - дарение от благотворителната
Коментари Харесай

ВМА получи нова апаратура от Българската Коледа

Военномедиицнска академия (ВМА) получи нова инсталация - подаяние от благотворителната самодейност " Българската Коледа 2019-2020 ", която ще бъде употребена при високообемни хирургични интервенции в Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология.

Още фотоси вижте тук >>>

От болничното заведение оповестиха, че пулсоксиметърът Masimo е с вграден програмен продукт за неинвазивно следене на параметър " Хемоглобин " и параметър за Индекс на колебливост на оросяването, както и модул за неинвазивен мониторинг на кръвно налягане при деца и възрастни.  Снимка: ВМА
" Благодаря на уредниците на " Българската Коледа " за този жест. Нашата клиника е профилирана в така наречен тежка хирургия освен при възрастни пациенти, само че имаме и доста случаи с деца. А потреблението на този извънредно съвременен уред при интервенции с огромна кръвозагуба ще даде спомагателни благоприятни условия за реакция на екипа в сериозни обстановки ", коментирал проф. Никола Владов, началник на клиниката.

Специализираните програмен продукт и хардуер на апарата дават опция за неинвазивно и непрестанно отчитане в действително време равнището на хемоглобина в кръвта, показател на колебливост на оросяването, сатурацията, пулса и равнището на оросяване, чрез датчик, подложен на пръста на пациента, както и неинвазивно мониториране на кръвно налягане.
 Снимка: ВМА
Проф. Владов акцентира, че неинвазивното премерване на общия хемоглобин е значимо софтуерно достижение, което дава опция на клиницистите неинвазивно и непрестанно да мониторират хемоглобина на пациента - даже и по време на интервенция, да взимат по-бързи и по-добри клинични решения, да покачат сигурността на пациента.
 Снимка: ВМА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР