Военно-окръжният прокурор на Пловдив майор Христо Анчев съобщи пред БНТ,

...
Военно-окръжният прокурор на Пловдив майор Христо Анчев съобщи пред БНТ,
Коментари Харесай

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив получи доклада за катастро...

Военно-окръжният прокурор на Пловдив майор Христо Анчев заяви пред Българска национална телевизия, че отчетът към този момент е прибавен към досъдебното произвеждане. Данните от него ще бъдат част от следствието.

В отчета е разчетена и оценена в детайли цялата информация от тъй наречените " черна кутия " на самолета, която дава изясненост освен за параметрите на съдбовния полет, само че и за работата на всички системи на авариралия аероплан. След даването на отчета следва да бъде назначена и основната авио-техническа правосъдна експертиза, която да отговори на най-важните въпроси на следствието.

 

" Той ще послужи дружно с всички други доказателства и писмени такива, дружно със свидетелските показания. До момента са разпитани над 30 очевидци, за правене на съдебно-авиационна техническа експертиза. Наказателното произвеждане, което ние водим има за цел да откри изрично аргументите за случая, както и дали има лица, които би трябвало да носят наказателна отговорност.

 

Тази " черна кутия " съдържа най-общо казано данни за другите параметри на другите елементи на самолета, данни за скоростта, за височината, тя съдържа много данни. Но, това което може би е забавно за публиката, съответно тази черна кутия не записва диалозите сред водачите, в случай че имало такива ", изясни военно-окръжният прокурор на Пловдив майор Христо Анчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР