Военно-апелативният съд остави в ареста трима обвиняеми по разследването за

...
Военно-апелативният съд остави в ареста трима обвиняеми по разследването за
Коментари Харесай

Трети обвиняем за шпионаж остана в ареста

Военно-апелативният съд остави в ареста трима обвинени по следствието за шпионаж. Това са Димитър Влахов, чиновник във военно разузнаване, Любомир Медаров, шеф на секретната регистратура в Народно събрание и полк. Петър Петров, зам-началник на бюджетната дирекция в Министерството на защитата.

По-рано съдът отхвърли да промени в по-лека и мярката на Петър Петров, зам.-началник на бюджетната дирекция в Министерството на защитата. Мерките на упрекнатите в шпионска активност се гледат при закрити врата. Един направи признания и беше пуснат под парична гаранция. Останалите петима военният съд остави за непрекъснато в ареста, в този момент част от тях желаят смяна на мярката в по-лека.

По делото има импортирани три тома нови доказателства. Адвокатът на Петров съобщи пред медиите, че в материалите събрани все още по делото, по отношение на неговия клиент, Русия не се загатва. По думите му, по това дело не е обяснен предметът на закононарушението, а точно дали съставлява държавна загадка информацията, която се твърди, че полк. Петров е събирал.

Започна и разглеждането на молбата за изменение в по-лека мярка и на Галина Илиева, брачна половинка на Иван Илиев, който също е упрекнат в шпионска активност. Неговата мярка ще бъде прегледана в понеделник.

Общо шестима души бяха арестувани преди седмица за събиране и разпространяване на квалифицирана информация в интерес на непозната страна. Военният съд ги остави за непрекъснато в ареста, а юристите на всичките апелираха решението на съда пред второинстанционния съд. Преди седмица шестима души бяха арестувани за шпионаж в интерес на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР