Военно апелативния съд остави в ареста соченият за лидер на

...
Военно апелативния съд остави в ареста соченият за лидер на
Коментари Харесай

Резидентът на групата за шпионаж остава в ареста, той сам го пожелал

Военно апелативния съд остави в ареста посоченият за водач на групата, шпионирала в интерес на Русия, Иван Илиев.

Той, дружно с петима други, беше арестуван преди седмица поради шпионска активност в интерес на непозната страна. Един от тях беше освободен под парична гаранция, откакто е дал признания.

Илиев апелира задържането си пред Военно-Апелативния съд. Адвокатката му Даниела Никифорова обаче отдръпна жалбата против определението на Софийския боен съд и Военно-Апелативния съд приключи производството. Аргументът му - откакто останалите четирима обвинени не са били пуснати, нямало смисъл да се гледа и неговото дело. Това е негово право, изясни адвокатката му.

 Снимка: Булфото

Полк. Стоян Лазаров от военната прокуратура разяснява, че до момента никой от обвинените не е дал пояснение пред проверяващите.

 Полк. Стоян Лазаров от Военна прокуратура
Полк. Стоян Лазаров от Военна прокуратура
Снимка: Булфото

В петък бяха доказани ограниченията на другите трима арестувани по шпионската спекулация. Тогава Военно-апелативният съд остави за непрекъснато в ареста Любомир Медаров, шеф на секретната регистратура в Народно събрание, на Петър Петров, зам.-началник на бюджетната дирекция в Министерството на защитата, Димитър Влахов, настоящ чиновник на Военно разузнаване, Галина Илиева, брачна половинка на " резидента " Иван Илиев. който прокуратурата сочи за водач на групата, също остава в ареста,

В петък бяха импортирани четири тома нови доказателства, излиза наяве.

 Снимка: Булфото

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР