Военният склад в Джанкой, Крим, е бил повреден в резултат

...
Военният склад в Джанкой, Крим, е бил повреден в резултат
Коментари Харесай

Русия определи взрива в Крим като диверсия

Военният склад в Джанкой, Крим, е бил развален вследствие на измама, заяви съветското Министерство на защитата.

" На 16 август сутринта при бойкот е бил развален боен склад край село Джанкой ", оповестиха от министерството.

" Нанесени са вреди на редица граждански обекти, в това число електропроводи, електроцентрала, железопътна линия и редица жилищни здания. Няма съществено потърпевши ", се акцентира в изказването.

От Министерството на защитата допълват, че са подхванати нужните ограничения за премахване на последствията от саботажа.

Както бе обявено, във краткотрайния склад за муниции на военно поделение край село Майское, Джанкойски регион на Крим, е избухнал пожар. Двама души бяха ранени. Въведена е петкилометрова отцепена зона, а около 2000 души са евакуирани. 

Изданието " Криминформ " заяви обаче, че в Крим е имало два гърмежа: пожар в трансформаторна подстанция в Джанкой и експлозия в склад за муниции в село Майске. За първия гърмеж съветските организации не пишат нищо.

Припомняме, че през вчерашния ден съветските организации оповестиха за предотвратен терористичен акт във Волгоградска област по отношение на петролопровод. 

Двама жители на Руската федерация, които са оказали въоръжена опозиция при задържането, са били " обезвредени " при опит за взривяване на петролопровод. Версията на ФСБ бе, че двамата руснаци са част от дяснорадикалната група " Реструкт ", основана от националиста Максим Марцинкевич - Тесак, който умря при задържане през 2020 година Настоящата измама е била организирана от украинските специфични служби и даже се показаха две имена: съветския жител Андрей Чуенков, който сега взел участие в бойни дейности в Украйна в състава на батальона " Ураган ", и украинския жител Юрий Йонов от полка " Азов ".

Само през последния месец ФСБ няколко пъти е съобщавала за предотвратени терористични набези, за които се твърди, че са готови от украинци в Русия.

Припомняме, на 9 август във военното летище " Саки " още веднъж в Крим също се взривиха муниции, като по публична информация един човек почина и 14 бяха ранени. Основната правилния на съветското министерство на защитата е, че случая е зародил в резултат на нарушаване на правилата за противопожарна сигурност. Тогава съветникът на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк загатна, че в Крим са работили проукраински партизани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР